Varausohjeet

Tutustuthan näihin ohjeisiin ennen kuin otat yhteyttä!

Poikasen luovutus

Poikaset luovutetaan aikaisintaan viiden viikon ikäisinä ja runsaasti käsiteltyinä uusiin koteihin. Myyn robot mieluiten pareittain tai kotiin, jossa odottaa kaveri.

Hamsterin hinta on 30 euroa, sisältäen varausmaksun 10 euroa. Varausmaksu maksetaan tilille etukäteen ja loput maksusta suoritetaan luovutuksen yhteydessä tai sovitaan asiasta erikseen. Varausmaksua ei palauteta, mikäli kauppa peruutetaan ostajan toimesta.

Poikasen matkaan lähtee aina rekisteritodistus, pussillinen tuttua ruokaa ja tarvittaessa myös hoito-ohjeet. Kasvattajan elinikäinen tuki hamsterin hoitoon liittyen kuuluu myös kauppaan. Kuulen muutenkin mielelläni kasvattien kuulumisia.

Tutustu lajiin etukäteen

Mikäli roborovski on sinulle lajina uusi, tutustuthan lajiin ennen yhteyden ottamista! Aiempi kokemus lajista ei ole edellytys poikasen ostamiselle, mutta tulevan omistajan on hyvä olla tietoinen siitä, että robot eivät välttämättä ole hamstereista helpoimpia hoidettavia. Erityisesti lapsiperheiden on hyvä huomata, että robot eivät ole sylittelylemmikeiksi kovin hyvin kelpaavia ja saattavat lapsen mielestä pidemmän päälle olla jopa tylsiä.

Hyvään alkuun pääset lukemalla esimerkiksi nämä artikkelit:

Roborovski lemmikkinä
Hamsterilajit: vkh roborovski

Varaus

Voit tehdä varauksen tai kysellä poikastilannetta ottamalla yhteyttä facebook-sivuni kautta tai sähköpostitse nelli.kihnia(ä)gmail.com

Laittaessasi viestiä kerrothan minulle ainakin seuraavat asiat:

  • Koko nimesi ja ikäsi.
  • Onko sinulla aiempaa kokemusta roboista ja mikäli ei ole, oletko omistanut muita jyrsijöitä?
  • Minkäkokoinen ja minkälainen asumus (esim. häkki, duna, terraario) hamsterille on tulossa?

Vastauksesi eivät vaikuta poikasen saantiin, mutta tahdon tietää millaiseen kotiin kasvattini menevät ja pystyä tarvittaessa neuvomaan hamsterin oikeaoppisessa hoidossa. Vastailen mieltä askarruttaviin kysymyksiin mielelläni myös ennen kauppojen tekemistä tai vaikka hamsterin osto olisikin vasta harkinta-asteella!

Nouto/kuljetus

Hamsterit noudetaan ensisijaisesti kotoani Kuusamosta. Voin kuitenkin omien menojeni mukaan tarjota myös kuljetusta esimerkiksi näyttelyihin. Käyn melko usein näyttelyissä myös kauempana, mikäli tarjolla on hamstereille ulkomuotoluokat ja Oulun/Limingan näyttelyissä olen yleensä aina paikalla. Pyrin mainitsemaan kuljetusmahdollisuuksista myytävien poikasten yhteydessä poikaset-sivulla.

Jyrsijäharrastajat liikkuvat yleensä melko hyvin pitkin Suomea, joten yleensä kyydin löytäminen kauaskaan ei ole ongelma, jos vain viitsii nähdä hieman vaivaa. Esimerkiksi Facebookin jyrsijäaiheisista ryhmistä kannattaa kysellä kyytiapuja. Kuljetuksen järjestäminen on kuitenkin ensisijaisesti ostajan tehtävä, enkä itse ala näitä selvittelemään ostajan puolesta, ellei sopiva kyyti satu olemaan minulla valmiiksi tiedossa.